打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家覺得開雙大技系統系好事定壞事?

破壞職業定位
Samlee556 發表於 31-8-2011 16:02

其實唔係破壞既= ="(某程度上)
只是番番去物賢同化身魔賢呢個位姐@@
回復

jimmg12 發表於 31-8-2011 16:06

不如我地逐個職以1轉黎分析啦~~ 我講先~~

賢者︰

聖騎同十字軍距離拉近,聖騎多左招攻招,大金錘都計物攻,所以都算OK,但十字軍會變得更強大,本來輸出都唔錯,再加上化身後強化左十字軍本身所有技能,再加上十字軍本身招審判力量,令十字軍變成雙化身狀態而擁有接近神既力量~~

總結︰賢者會變得更強大,尤其係十字軍~~ (遲早比人和諧... 點解我揀親D職都成日比人和諧架...嗚~~  )

劍聖︰

劍聖本身就分左月光同劍皇,即物劍魔劍之分,比左兩招大技佢地都唔會突出D咩,因為物劍既重物攻,魔劍既重魔攻,另一招大技比佢用都唔會多好多攻擊力~~

結論︰劍聖唔會因為雙大技而變強左~~ 即冇改變~~

遊俠︰

本來遊俠單純主力物攻同爆擊~~ 所以雙大技只會變得更強~~

結論︰遊俠一職因為單純主物攻同爆擊而變強~~

傭兵︰

同遊俠一樣,而且傭兵主比遊俠更甚,純主物攻,所以兩招大技會變得更強~~

結論︰傭兵一職會因為純物攻而變強~~

箭神︰

箭神分物魔箭,雖然都係爆擊,但雙大技比箭神都好似比劍聖一樣,唔會特別強左~~

結論︰同劍聖一樣,雙大技都唔會令箭神強左~~

總結︰雖然四職睇黎會變強,但變左二轉後既職業混淆,變左冇左本身既特色~ 而且強既會變更強,甚至可以用變態黎形容~~ 而弱既唔會因為雙大技而更強,所以職業分隔將會更遠~~ 所以我唔太主張雙大技~~

其他職冇玩過,大家都黎分析下其他職啦~~ :lol
回復

jimmg12 發表於 31-8-2011 16:06

審問者變左DPS+強力輔助

聖徒DPS不夠審問者,輔助的話審問者都有
回復

不如我地逐個職以1轉黎分析啦~~ 我講先~~

賢者︰

聖騎同十字軍距離拉近,聖騎多左招攻招,大金錘都計物 ...
monsterbb100 發表於 31-8-2011 17:12

劍聖你錯了
宜家劍新裝係物攻行先,我FD 5000魔攻,4000物@_@
所以魔劍係會勁左
遊俠本身刀刃好用,但風行2轉技唔夠影年黎
又係好事
箭神點唔點都冇所謂,因為大技唔勁@@
回復

審問者變左DPS+強力輔助

聖徒DPS不夠審問者,輔助的話審問者都有
Samlee556 發表於 31-8-2011 17:47

SO?....
回復

回復 14# jimmg12

物劍是後媽生的/__________\
回復

回復  jimmg12

物劍是後媽生的/__________\
陰濕鬼 發表於 31-8-2011 18:20

理解不能;囧
回復

SO?....
jimmg12 發表於 31-8-2011 18:19

你會組強力DPS+強力輔助 定 強力輔助?
回復

你會組強力DPS+強力輔助 定 強力輔助?
Samlee556 發表於 31-8-2011 19:07

我冇所謂XD
有得補血就得@_@
回復

令到更加煩  職業唔平衡  有10點不如點其他野啦-0-

元素學埋冰大都唔知有咩用  屬性功又冇得雙推  令到出冰大既火元冇用

因為屬性根本唔係水  出黎唔多痛  今次豬m出雙大技真係衰

唉~''~  女職真係慘
回復