查看: 18700|回復: 103
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[4月新番] S.A特優生~~討論區

S.A特優生~~討論區

故事內容:
  舞台設係超精英貴族學校 「私立白選館學園高校 」。這校中學生們被按照成績好壞的順序分到A到F的各級別中。A級學生只有最優秀的7名能成為SA特優生,所以學生們都很憧憬A級的學生。「SA」的意思是Special A 。這些「精英中的精英」享受特別的待遇,並且可以在被稱為楽園的別館中優雅的生活。
  光在6歳の時和慧作勝負時敗了,就此光感到第一次給人打敗的屈辱、從此光為打倒・滝島彗而十分努力の女生。光無論在什麼情況下都無法打敗 而成績都是年級第2位,所以慧經常用「二位さん」稱呼光來捉弄她。但慧和光交往之中,對想要接近光的男性毫不留情出手。。

動畫官網(JP):  http://special-a.jp/index.html
登場人物: 華園光、滝島彗、東堂明、狩野宙、山本芽、山本純、辻竜。

個人感想:
(我第一次打 唔係太識)
我覺得尼套係大家值得一睇的喜戲 ^^  
它給我的感覺大至上都是 OK  畫功係唔錯的..
女主角 華園光 為了打敗 在6歳時打敗她的 滝島慧心`
經常搞出一次又一次的笑料______
我好期代尼套野既日後發展 @@

回復

原帖由 _小狼 於 19-4-2008 22:56 發表
S.A特優生~~討論區

故事內容:
  舞台設係超精英貴族學校 「私立白選館學園高校 」。這校中學生們被按照成績好壞的順序分到A到F的各級別中。A級學生只有最優秀的7名能成為SA特優生,所以學生們都很憧憬A級的學生 ...

女主角同慧 成日都整d搞笑野出黎.=
回復 支持 反對

原帖由 kingslie 於 19-4-2008 23:04 發表

女主角同慧 成日都整d搞笑野出黎.=

她是一個對重要的事情很遲鈍,
對無意義的事情上很敏感的女生 ^^
回復 支持 反對

不過我覺d人太瘦
腳太長
所以我都唔想開呢個post
原本打算我有睇既都開
回復 支持 反對

搞笑動漫??....
回復 支持 反對

原帖由 雷禪後人 於 19-4-2008 23:13 發表
不過我覺d人太瘦
腳太長
所以我都唔想開呢個post
原本打算我有睇既都開

^^你比左個機會我開了
這個故事不錯的  只是人物有些少你所講的問題
回復 支持 反對

原帖由 kitkit998 於 19-4-2008 23:21 發表
搞笑動漫??....

都算是吧..
不過加入了愛情元素

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
摸魚兒 -5 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

SA特優生係公開動畫化前半睇到......

動畫版比漫畫版畫得差~我覺得!

但係動畫版比漫畫版快強調滝島彗對華園光既感情(漫畫版要到中期先出現)

最新發生感情(漫畫版)係東堂明+狩野宙(無記錯的話)
之後劇情講到山本純(雙重人格)唔知動畫會唔會出
回復 支持 反對

我連睇都無睇過/.\..依家下載緊第2集
回復 支持 反對

原帖由 愛好者 於 19-4-2008 23:27 發表
SA特優生係公開動畫化前半睇到......

動畫版比漫畫版畫得差~我覺得!

但係動畫版比漫畫版快強調滝島彗對華園光既感情(漫畫版要到中期先出現)

最新發生感情(漫畫版)係東堂明+狩野宙(無記錯的話)
之後劇 ...

我諗應該會吧
回復 支持 反對